Kladdiga chokladkakor med hallon – diabetiker

Chokladkaka med mörk choklad och likör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g margarin
  • 125 g mörk choklad, 50 %
  • 2 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk Grand Marnier eller annan likör
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Dela äggulorna från vitorna. Smält smöret, rör i den hackade chokladen och Lättströ och låt allt smälta. Dra kastrullen från värmen.
  2. Blanda i äggulor, vetemjöl, Grand Marnier och apelsinskal. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  3. Fyll små aluminiumformar till hälften med chokladsmet. Baka kakorna 3-4 minuter. De ska vara kladdiga när man tar ut dem från ugnen.
  4. De kommer att eftergräddas och stelna till lite när de kallnar. Serveras med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…