Kladdiga chokladkakor ♥

Passar till alla tillfällen ♥

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad, grov hackad
  • 50 g osaltat smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vanlijsocker
  • 125 g ljus choklad, hackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä 2 st ugnsplåtar med bakpapper.
  2. Smält chokladen och smör sakta i en skål över vattenbad. Låt blandningen svalna något. Blanda under tiden mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa sedan i separat bunke, ägg, strösocker och vanlijsocker till en ljus och luftig smet. Rör ner chokladblandningen och därefter mjälblandningen och hackad ljus choklad i smeten.
  3. Klicka ut smeten på bakplåtarna och grädda i 8 till 10 minuter. Ta ut ur ugnen och lyft över hela bakpappret med kakorna på galler för att svalna.
  4. Helt avsvalnade kakor förvaras i lufttät burk i upp till 3 dagar

Kommentarer

Mycket goda. Barnbarnen älskade dessa. Rykande åtgång. 5+++
Riktigt goda! Klar femma hos chokladälskare ;) Man kan nog ha i hackad vitchoklad oxå, de ska jag prova nästa gång!
Fantastiskt goda. Bakade den andra plåten lite längre så de blev lite hårdare och inte kladdiga. Använde mycket mörk choklad som bas. De blev exakt som american cookies som man köper på kondiset.
kan va gott med lite salt i så köe med saltat smör det tar fram choklad smaken mer
Jag vet inte om de går att frysa, har ej testat :) Hur många kakor man får beror helt på hur stora man gör :) Osaltat smör - te.x margarin eller bak & mat smör. Och det går lika bra med margarin eller smör :)
Osaltat smör finns ju alltid vid de vanliga 500 g förp med Smör =)
Oj så goda dom var! Tummen upp från alla i familjen och några till. Dessa lär jag göra om många gånger! Tack.
var får man tag på osaltat smör? går det inte lika bra me vanligt smör/margarin?
jatte goda,alla tycker dem ar en klart 5
Går dessa att frysa?
Ungefär hur många kakor blir det?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…