Kladdiga chokladmuffins med romerska bågar

Dessa goda muffins är lite annorlunda med romerska bågar i smeten och lite vuxnare i smaken, dessutom innehåller de inget gluten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 80 g mörk blockchoklad
  • 70 g romerska bågar apelsin
  • 1 dl kakao
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • Florsocker för pudring

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Bryt chokladen och smält chokladsorterna och smöret i en kastrull. Smält försiktigt under konstant omrörning. Rör ner kakao och låt blandningen svalna.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym.
  3. Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott.
  4. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll till ca 3/4.
  5. Grädda i ugnen ca 10 min. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…