Kladdkaka a la Mooseella

Mäktig kaka. Ugn: 175 Tid: 20 min Arbetstid ca 10 minuter + 20 i ugnen Form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten Servera med tofuglass med vaniljsmak eller grädde och frukt. Hallon är väldigt gott till. Smaklig spis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör, inte margarin
  • 2½ dl strösocker eller fruktos
  • 4 rutor, 70 % choklad gärna med hallon i.
  • 2 ägg
  • 1½ dl (90g) siktat dinkel/spelt mjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C
  2. Smörj och bröa formen. Bröa gärna med havrekli
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Smält ner chokladbitarna.
  5. Rör ner sockret och rör om ordentligt.
  6. Tag kastrullen från värmen.
  7. Rör ner äggen, blanda väl.
  8. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
  9. Rör därefter ner mjölblandningen i kastrullen.
  10. Blanda väl.
  11. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  12. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  13. Lägg kakan på ett serveringsfat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…