Kladdkaka i långpannan med körsbär och nutellatopping

Choklad, körsbär, kaffe och nutella – alla godsaker på en gång i en smarrig långpannekaka. Kakan går fint att frysa in, både med och utan topping.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 600 g körsbär, med kärnor
  • 100 g mörk choklad, av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Salt
  • 2 dl vatten, kokande
  • Topping:
  • 2 ½ dl nutella
  • 2-3 msk kaffe, starkt, kallt
  • Körsbär

Gör så här

  1. Ugn 200°
  2. Kärna ur körsbären och hacka chokladen grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör och kokande vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och toppa med körsbär och choklad.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  5. Rör nutella och kallt kaffe till en slät smet och bred ut denna över kakan. Skär kakan i bitar och toppa varje bakelse med ett körsbär.
  6. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…