Kladdkaka med apelsinsmak

Denna kladdkaka med apelsinsmak är ljuvlig. Degen smakar som Marabous apelsinchokladkaka! Man kan baka den utan apelsinskal och då blir den självklart också jättegod.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vanlijsocker
  • ½ krm salt
  • Apelsinskal
  • Mjölk och creme fraiche efter behov

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form. Smält smöret i micro ca 25 sekunder på högsta värme*. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda i mjöl, kakao, vanlijsocker och salt. Blanda i mjöl och creme fraiche tills den inte blir för rinnig. Riv skalet från apelsinen och blanda i tills det smakar bra. Det brukar bli bra med 1 apelsins skal. Häll i smeten i formen.
  2. Grädda i ugn 200° c i ca 12 minuter om man vill ha den kladdig. Peta gärna med en gaffel då och då för att få den som du vill ha den.
  3. *När man inte smälter smöret helt tills det blir rinnigt utan bara så att det blir mjukt smakar degen alldeles underbart, då den också blir mycket fluffigare (om man använder elvisp).

Kommentarer

Bakade den men ändrade lite i receptet, tog grädde istället för cream fraiche. Lite mindre strösocker och lite mer vaniljsocker istället. Den blev SUPER god! Bland det godaste jag ätit i dessertväg ;) Tack för receptet!!!
Godaste kladdkakan jag ätit!! Mmmm :)
fantastiskt gott :)

Liknande recept

@mexiko12

Enkel mjuk chokladkaka

En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig ”släng ihop-kaka” Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.

@marjaf

LCHF-Kärleksmums

En jättegod variant på kärleksmums som är bakad utan socker och mjöl! Det är en saftig chokladkaka toppad med en len och god chokladkräm…