Kladdkaka med crème fraiche-glasyr

Kladdkaka med vit choklad. Strö granatäppelkärnor ovanpå crème fraiche-glasyren, ser både gott och läckert ut.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 150 g smör el margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Crème fraiche-glasyr:
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 1 granatäpple eller bär

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
  4. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
  5. Snitta skalet på granatäpplet. Bryt försiktigt upp det och plocka ur kärnorna. Undvik det vita som är väldigt beskt. Strö kärnorna över kakan.

Kommentarer

God kaka! Men jag måste ändå tillstå att jag tycker kladdkaka på vanlig, brun choklad är snäppet godare...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr