Kladdkaka med en touch av apelsin

En helt fantastiskt god kladdkaka, dubbelt så godare en vanlig. Kombinationen av apelsin och choklad är helt fantastisk och med denna kladdkakan kan du imponera på vem som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g apelsinchoklad (marabous 70% med apelsin)
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 1 msk rivet apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. smält chokladen över vattenbad och tillsätt rivet apelsinskal. Låt svalna. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt chokladen i äggsmeten och sedan vänd försiktigt ner mjölblandningen. Sist häll i smöret.
  4. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Jag brukar ta ut den när jag tänker att den skulle behöva 1 minut extra, då blir den perfekt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr