Kladdkaka med espressoglasyr

Ännu en underbar kladdkaka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • ½ dl espresso eller starkt kaffe

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  2. Smält smör och choklad i en skål över vattenbad.
  3. Låt svalna något.
  4. Vispa ägg och socker ljust och poröst.
  5. Rör ner chokladen.
  6. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
  7. Rör till en slät smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.
  10. Glasyr:
  11. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
  12. Blanda ner kaffet och rör om.
  13. Låt svalna något och bred sedan ut glasyren över kakan.
  14. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller en klick grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…