Kladdkaka med fudge

Supersmarrig kaka med dubbelchoklad-känsla. Går med fördel att förberedas, man behöver inte stressa med fudgen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 100 g smör, smält
  • Ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4–5 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • Kaffefudgen:
  • 2 dl grädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ msk pulverkaffe
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Kladdkakan: Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten (cirka 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-25 minuter. Kontrollera med sticka – kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Kyl sedan ner kakan.
  3. Kaffefudgen: Blanda alla ingredienser utom smöret i en hög och vid kastrull. Koka upp under omrörning och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader. Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret.
  4. OBS! Kaffepulvret kan uteslutas!
  5. Slå fudgen över den väl kylda kladdkakan och låt den stelna en aning innan du skär upp kakan.
  6. Jag lät kakan vara kvar i formen medans fudgen stelnade annars hade den bara runnit ut.
  7. Servera med vispgrädde!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…