Kladdkaka med hallonsås

En nyttig kladdkaka, en portion är 3 points...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ msk lättmargarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl kakao av bästa kvalitet, typ Valrhona
  • Till servering:
  • Florsocker
  • Färska bär och bärsås

Gör så här

  1. Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt hälften av mjölken. Vispa.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vispa samman med äggblandningen. Häll smeten i en teflonform med löstagbar botten som ej behöver smörjas. Grädda kakan i 30-40 minuter i 150°.
  3. Låt svalna och sikta lite florsocker över kakan före servering. Dekorera med nyskördade bär, t ex krusbär, och en mixad silad sås av färska hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept