Kladdkaka med muscovadosocker

Smaskigt med lättvispad grädde till. Muscovadossockret ger den en knäckigare smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl muscovadosocker
  • ½ dl matolja
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en ugnssäker fórm på 20 diameter och klä den inuti med bakpapper.
  3. Smält smör.
  4. Vispa ägg och Muscovadosocker fluffigt, rör ner smör och olja.
  5. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  6. Häll blandningen i formen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-25 min tills kakan är fast men fortfarande har en lös kärna. Prova med en sticka.
  8. Serverra med lättvispad grädde.
  9. Kakan går också bra att frysa.
  10. ( Om man vill ha kladdkakan extra chokladig, kan man trycka ner 50 g (en halv kaka) mörk choklad i smeten innan man gräddar den)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…