Kladdkaka med nötter

Det här blir en riktigt god kladdkaka med lite tuggmotstånd och goda smaker av valnötter, pistage och hasselnöt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 8 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ut kakaon däri. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl + vaniljsocker och rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna. Det blir en riktigt hård och stabbig smet, men det ska det vara.
  2. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 min. Servera dagen efter när den stått i kylskåp över natten då är den som godast!! :-)
  3. Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten! Bli inte förvånad när du tar ut kakan ur ugnen för den ska vara riktigt kladdig, men efter en dag i kylen så går det fint att skära bitar av den. Nötterna kan du avstå helt ifrån om du vill, följ då bara receptet som vanligt men utan nötterna.

Kommentarer

Varför ska det vara vetemjöl special? behöver en kladdkaka extra gluten?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…