Kladdkaka med päron i långpanna

Denna kladdkaka görs i långpanna och räcker till 15-20 bitar. Kan vara praktiskt om man är många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron 230 g
  • 175 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl kakaopulver

Gör så här

  1. Låt päronen rinna av, skär i tunna skivor. Smält matfettet, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i äggvispet. Tillsätt matfettet. Rör snabbt ihop.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form 25x35 cm.
  4. Fördela päronskivorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Jag brukar ha ugnen på 175-200°C.
låter gott, hur många grader på ugnen? :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…