Kladdkakerutor

Perfekt till efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Servering:
  • Vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll över den något avsvalnade chokladblandningen och blanda försiktigt.
  3. Rör försiktigt ner vetemjölet blandat med bakpulvret.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca: 18x26 cm. Grädda mitt i ugnen ca: 12-15 minuter.
  5. Låt kakan kallna, skär den i rutor och pudra med florsocker, servera med en klick grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…