Kladdkaketårta med chockladtäcke och mini marshmallows

Istället för en vanlig kladdkaka så brukar jag göra denna egenkomponerade kladdkaketårta. I grund och botten är grundidén precis som en kladdkaka, men denna blir tjockare och härligt fluffig, samtidigt som den är kladdig i mitten! Blir extra mumsigt med chokladen och minimarshmallowsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 300 g margarin
  • 8 msk kakao
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Chokladgrädde:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ tsk honung
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • Topping:
  • 2 dl minimarshmallows
  • 100 vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form.
  3. Smält smöret, låt sedan svalna av under tiden smeten rörs ihop.
  4. Blanda ihop äggen och sockret och vispa fluffigt.
  5. Tillsätt kakaon, vaniljsockret och mjölet. Rör ner smöret och rör ihop väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha det).
  7. Ta ut kakan och låt svalna av helt under en bakduk.
  8. När kakan har svalnat, smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
  9. Blanda grädden tillsammans med honungen och vispa upp fluffigt.
  10. Rör därefter försiktigt ner den smälta mjölkchokladen.
  11. Lägg den vita chokladen i ett vattenbad.
  12. Smörj på ett lager av chokladgrädden på tårtan och strö över minimarshmallows.
  13. Ringla den vit chokladen över tårtan.
  14. Klart!

Kommentarer

Sambons betyg var "bästa efterrätten på länge" så då kan jag väl inte ge den annat än en 5:a? "Kladdkakan" tyckte jag inte var speciellt märkvärdig men toppingen väger upp för det, dock är den godast samma dag, chokladgrädden är inte lika fräsch dagen efter.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…