Kladdkaketårta

Underbart god kladdkaka som med lite "uppgradering" blir en lite festligare kladdkaketårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 banan
  • 200 g choklad (marabou)
  • 150-200 g choklad till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop allt till en smet och häll i en smord rund form med avtagbar kant. Kakan ska tillagas i 20-40 minuter (den är klar när smeten inte längre vobblar).
  2. För uppgradering till tårta delar du kakan på mitten. Fyllning: Blanda 1 mosad banan med 200 gram smält choklad (går bra med marabou mjölkchoklad av valfri sort eller en mörkare variant för den som föredrar en mer vuxen smak).
  3. Därefter kan kakan täckas med smält choklad (blanda i lite smör och/eller grädde för rätt skärkonsistens). Servera med en klick vispad grädde.
  4. Alternativt kan kakan/tårtan täckas med 3 dl vispad grädde och dekoreras med t ex bär och vindruvor. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…