Klaras Apelsinkaka

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan - en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 100 g mörk blockchoklad, hackad
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Glasyr:
  • 125 g mörk blockchoklad
  • ½ förpackning à 50 g syltade, hackade apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.
  3. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten.
  4. Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.
  5. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.
  6. Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr