Klassiska finska Runebergstårtor

Världens smarrigaste runebergstårtor! brukar vanligen i Finland ätas på Runebergsdagen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver (knappt)
  • 2 droppar bittermandelolja (kan ersättas med ½ tsk kardemumma)
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 dl mald mandel
  • ½ dl grädde
  • Garnering:
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vatten eller utspädd citronsaft
  • Fast hallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker pösigt. Vispa i ägget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten med en trägaffel. Rör ner grädden.
  4. Fördela smeten i pappersformar som du fyller till tre fjärde delar.
  5. Grädda tårtorna i ca 10 min
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, ska vara ganska fast. Klicka sylt på tårtorna (jag föredrar mycket!) Spritsa sedan sockerglasyren runt sylten eller ringla med en tesked.

Kommentarer

Låter smarrigt! Ska gå ner och baka nu!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…