Knapriga havremuffins

Lätta att göra och ljuvliga att äta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 175 g mörkt muscovadosocker
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • 75 g havregryn
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rör socker och smör krämigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd ner havregrynen - spara lite av grynen som blandas med den sista teskeden kanel.
  3. Rör i ägget och filmjölken. Vänd både den torra blandningen och den våta blandningen ner i smörmassan. Rör om så smeten blir väl blandad.
  4. Fördela smeten i muffinsformar. Har du en muffinsplåt, så sätt formarna plåtens fördjupningar. Eller använd dubbla pappersformar, så flyter inte muffinsen ut under gräddningen.
  5. Blanda havregryn och kanel. Fördela blandningen som pynt på muffinsen.
  6. Grädda muffinsen i 15-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…