Koblajor

När man hör namnet, tänker man Hm! Vad är nu detta? Men det är härligt kladdsega kakor som tar slut jättefort om man inte låser in dem i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl nötter, hackade
  • 100 g blockchoklad, mörk
  • 100 g margarin, smält

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker en stund.
  2. Blanda i salt, vaniljsocker, mjöl och nötter eller mandel.
  3. Smält margarinet och smält i blockchokladen. Blanda med äggsmeten.
  4. Halvfyll formar (gärna aluminium) och grädda i 200 grader ca 10 minuter tills det blivit lite "bubblor" på ytan.
  5. Låt kallna och stoppa i frysen. Ska helst avnjutas lite kalla, för att bli härligt segmjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…