Körsbärsmazariner

Det är något med kombinationen körsbär och mandel som smakar underbart. Här är den gömd i en söt och lagom stor, rosa mazarin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 1 ägg
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • 1 krm röd hushållsfärg
  • Fyllning:
  • 250 g mandelmassa, riven
  • ½ dl strösocker
  • 125 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl körsbärssylt eller marmelad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare.
  2. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje for. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev. med körsbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…