Körsbärspaj med kvarg

Färgglädje i baket. En god påskpaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 burk konserverade persikohalvor i saft ca 400 g
  • 1 burk aprikoser i sockerlag ca 400 g
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk lag från aprikosburken
  • 1 påse torkade torkade körsbär ca 70 g.
  • 1 burk kvarg 250 g
  • 1 burk lättgrädde
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 3-4 droppar bittermandelolja

Gör så här

  1. Vispa rumstempererat margarin och socker.
  2. Tillsätt äggen medan du vispar väl.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver skilt för sig.
  4. Vänd ner mjölblandningen i smeten, men rör om så lite som möjligt.
  5. Fäst en bit bakplåtspapper mellan kant och botten i en form med löstagbar botten.
  6. Klappa ut degen med lite mjöl över botten och kanter.
  7. Ställ formen i kylen.
  8. Låt den inlagda frukten rinna av och skär den i skivor.
  9. Mät upp citronsaft och aprikoslag i en kastrull.
  10. Koka körsbären i blandningen tills de har sugit upp all vätska.
  11. Rör ihop kvarg, gräddfil, grädde, ägg, socker, potatismjöl, vanillinsocker och bittermandelolja.
  12. Lägg i körsbären när de kallnat.
  13. Bred ut skivor av persikor och aprikoser på tårtbottnen.
  14. Häll kvargfyllningen på.
  15. Grädda på nedre falsen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter.
  16. Låt pajen kallna i formen innan du lösgör den.
  17. Serveras kall.
  18. Dekorera med citronmelissblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…