Körsbärssorbet

En härligt mörk sorbet som passar att servera till andra bär, t ex hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g urkärnade körsbär
  • 2 dl vatten
  • 1 dl Solbacka körsbärsvin
  • 2 dl socker
  • 2 msk Peter Heering körsbärslikör

Gör så här

  1. Blanda körsbär, vatten, körsbärsvin och socker i en kastrull och låt koka ca 5 minuter. Kör i en mixer till en slät massa. Passera genom en finmaskig sil och pressa med en sked igenom så mycket som möjligt.
  2. Låt saften kallna och blanda ned likör. Kör i glassmaskin till fryst konsistens. Förvara sorbet i plastskål med tättslutande lock i frysen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…