Körsbärssylt med vanilj & ljus rom

En riktigt smarrig sylt som passar perfetk till pannkaka, i och till bakverk, utblandad i vispad grädde eller till nybakta scones.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg körsbär
  • 1 paket syltsocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
  • ca 0,5 tsk Atamon

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur körsbären, mixa eller hacka bären.
  2. Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter.
  3. Ta av grytan från plattan och skumma väl, blanda i romen och därefter Atamon.
  4. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar, förslut och förvara mörkt och svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…