Köttfärspaj med fetaost

God och matig paj, ypperlig på buffébordet...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3½ dl vetemjöl
  • 150 g margarin, kallt i kuber
  • 2-3 msk vatten, kallt
  • Fyllning:
  • 300 g köttfärs eller lammfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Matfett till stekning
  • 2 dl kokt ris
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Pensling:
  • Ägg
  • Garnering:
  • 2 tomater, i skivor
  • 50 g riven fetaost

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop pajdegen i matberedare eller för hand och låt den vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Fräs färs, lök och vitlök i en stor stekpanna. Rör ner riset och strö över mjöl och smulad buljontärning. Häll på vatten, koka en stund och smaka av med kryddor.
  3. Klä en pajform, 22-23 cm i diameter, med en 3/4 av degen. Lägg i fyllningen. Lägg resten av degen i en snodd runt kanten och pensla med ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över fetaosten och grädda ytterligare 10 minuter.
  5. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…