Köttfärspaj till många

Bra bjudpaj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 4 - 5 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 800 g köttfärs
  • 2 - 3 msk smör eller margarin
  • 2 hackade gula lökar
  • 400 g skivade champinjoner
  • 1 - 2 paprikor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk eller gräddmjölk
  • Ca 4 dl riven ost

Gör så här

  1. Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
  2. Bryn färsen i fett under omrörning tills den blir smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.
  3. Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i långpannan.
  4. Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen.
  5. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Ugn: 200 grader
  6. Bjud gärna pajen tillsammans med en sallad.

Kommentarer

Fantastiskt god paj som räcker till många. En bra bjudrätt som blivit mycket uppskattad.
Hej! Har idag bjudit 10 personer på denna paj till lunch och den blev mycket uppskattad. Tack för receptet, den kommer jag att göra fler gånger för även om vi inte är så många kan man dela upp det som blir över och ha till "matlådan".

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…