Köttfärspiroger med smördeg

Enkla små eller stora piroger som smakar bra som kvällsmat eller de mindre perfekta på utflykten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket smördeg, ca 400 g
  • 300 g köttfärs
  • Arla smör
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika
  • 1 tomat
  • 100 g Kvibille® Svecia riven
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
  3. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop.
  5. Skär tomaten i små tärningar och blanda med färsen.
  6. Låt svalna något.
  7. Rör ner osten.
  8. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna.
  9. Pensla med uppvispat ägg.
  10. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  12. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…