Köttgryta med sting

En god och mustig köttgryta med härliga smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g grytbitar t ex högrev, nötbog, rostbiff
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kryddnejlika, mald
  • 3 lagerblad
  • 5 dl rödvin
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk syltlök, ca 300 g
  • Tunt skal i strimlor från 1/2 apelsin
  • Mjöl och vatten till redning

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan.
  2. Krydda med salt, svartpeppar, kanel, lagerblad och kryddnejlika och rör runt i köttet. Häll över vinet, kalvfonden och baconbitarna samt slå i syltlöken utan spad. Blanda runt försiktigt.
  3. Låt grytan småputtra i minst 1 timme, tiden beror på köttet man valt. När 15 minuter är kvar på koktiden, blanda i apelsinskalet och rör dessutom ihop en redning av mjöl och vatten och häll i grytan och rör om. Låt grytan koka färdigt.
  4. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka,

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…