Köttpaté

Huvudrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kycklinglever
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl ströbröd vete
  • 4 dl mellanmjölk fett 1,5%
  • 1/2 dl vispgrädde fett 40%
  • 800 g nötfärs
  • 3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Låt ströbrödet stå och svälla i mjölk ca. 10 min.
  2. Tina kycklinglevern. Skär bitarna i halvor och fräs dem i smör.
  3. Låt svalna.
  4. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök och den avsvalnade kycklinglevern.
  5. Sätt ugnen på 225 gr.
  6. Häll färsen i en smord form (ca 2 liter). Täck med folie.
  7. Grädda i vattenbad 1-1,20 tim.
  8. Låt patén stå en stund i formen och vila före den stjälps upp.
  9. Cumberlandsås smakar bra till, tillsammans med bröd och grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…