Kokos- och chokladtartelett

Mmmmm!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 125 g strösocker
  • 180 g kokosflingor
  • Till formen :
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Fyllning :
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • Till servering :
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla 8–10 tartelettformar (beroende på storlek).
  2. Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Fördela smeten i formarna och tryck ut den med en fuktig hand.
  3. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills de börjar bli gyllenbruna. Ta ut och låt formarna svalna 1 minut. Ta sedan försiktigt ur kokosskalen och ställ dem på ett fat att kallna.
  4. Häll grädde i en kastrull och värm tills den nästan börjar koka. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen, rör tills den är smält.
  5. Fyll kokosformarna och ställ dem 10 minuter i frysen.
  6. Servera med jordgubbar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…