Kokosäppelkaka med yoghurtsås

Underbart gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 äpplen
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokos
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vetemjöl
  • Sås:
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl farinsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 min. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 min.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matyoghurt och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt pajen kallna. Strö ev över lite kokos.
  4. Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera såsen till äppelkakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…