Kokosblondies

En aning klibbiga och ganska sega är dessa blondies, fullmatade av kokos samt både mörk och vit choklad. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g kokosflingor
  • 175 g osaltat smör
  • 3 1/2 dl ljus muscovadosocker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g grovt hackad vit choklad
  • 50 g grovt hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Strö ut kokosflingorna på ugnsplåt och rosta dem i den varma ugnen i ca 5 minuter, rör om ganska ofta. De ska bli ljus gyllene. Ta plåten ur ugnen och låt svalna. Låt ugnen stå på.
  2. Smält smöret i en kastrull över låg värme. Dra kastrullen från värmen och rör ner sockret med träsked.
  3. Vispa ner äggen lite i taget, därefter vaniljextraktet. Sikta mjöl och bakpulver över blandningen och rör ner det. Arbeta till sist ner kokosflngorna och både den vita och den mörka hackade chokladen.
  4. När allting är ordentligt blandat skedas smeten över i en 20x25 cm stor förberedd form och ytan slätas till.
  5. Grädda i förvärm ugn i 20-25 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  6. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…