Kokosparfait med mynta

Myntans friskhet bryter av mot parfaitens sötma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk färsk, hackad mynta
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 1/2 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Rosta kokosen i en torr het stekpanna tills den blir ljusbrun.
  2. Rör ihop äggulor, florsocker, mynta och kokosmjölk.
  3. Vispa grädden. Rör ner grädde och kokos i äggsmeten.
  4. Häll i en avlång form, täck med plast. Frys i minst 4 timmar.
  5. Ta fram kokosparfaiten och låt stå i kyl ca 30 min före servering.
  6. Stjälp upp parfaiten på en skärbräda.
  7. Skär den i skivor och sedan på diagonalen.
  8. Servera med frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr