Kokosrulle

Supersmarrig variant av rulltårta med kokos och marsánkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl riven kokos
  • Tre fjärdedels dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl Marsánkräm

Gör så här

  1. Ugnstemperatur:250grader C eller
  2. varmluftsugn:200grader
  3. Så här gör du:
  4. 1. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. 2.Blanda kokosflingor, mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
  6. 3.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 gånger 40 cm.
  7. 4. Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter.
  8. 5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  9. 6. Rör matfett och florsocker poröst till fyllningen. Klicka i marsánkrämen, lite i taget.
  10. 7. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt kokosrullen ligga kallt innan den ska skäras.

Kommentarer

Brukar baka denna är perfekt efter middagen till kaffet. Förvarar den i frysen, en riktig godisbit.
Mmmm. Tag lite mindre av margarinet i fyllningen eftersom jag inte gillar så smörig smak. Jag skivade min och la den ifrysen. Jättegott att äta lite halvtinad. Perfekt glutenfri!
den var underbart god till kaffet, får 5 stjärnor av mig

Liknande recept