Kokosstänger med romglasyr

Kakorna har en försvinnande åtgång! Jag har upptäckt en oroväckande faiblesse för kakor med punsch och sprit i ... vart kan detta bära hän tro?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 250 g smör eller margarin
  • 4 dl kokosflingor
  • 1 3/4 dl socker
  • Glasyr:
  • 5 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vit rom
  • Ca 2-3 msk vatten
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl och hjorthornssalt. Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölet. Tillsätt kokosflingor och socker och arbeta raskt ihop allt till en deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något.
  2. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 12 minuter eller tills kakorna fått litet färg och känns torra.
  3. Rör ut florsockret med rom och vatten till en glasyr. Bred glasyren över längderna och skär dem sedan i sneda bitar medan de ännu är varma. Strö över kokosflingor.
  4. Låt kakorna kallna. Förvara dem torrt och svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr