Kokostosca

Den här kakan bakas ungefär som en vanlig tosca, men istället för mandel så använder man kokos.Den blir riktigt smarrig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smält margarin
  • 1 dl grädde el mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokos
  • Rivet skal av en citron (tvättas väl innan den rives)
  • 1 msk citronsaft
  • Glasyr
  • 2½ dl kokos
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.Rör ned det avsvalnade margarinet tillsammans med grädden (mjölken).Blanda mjölet väl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ned det i smeten.Rör sist ned kokos,citronskal och citronsaft.
  2. Slå smeten i en väl smord och bröad form,gärna med löstagbar kant.
  3. Grädda i 200 gr ca 15 min.Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt koka en liten stund.
  4. Ta ut den halvgräddade kakan,bred på glasyren och grädda färdigt ytterligare ca 10-15 min.

Kommentarer

Jag använde bara glasyren, men det var svårt att bre över kakn men det gick. Hälsningar Zofia
GLASYREN VAR VÄLDIG SVÅR ATT BRE ÖVER MEN DET GICK dU FÅR TESTA lYCKA TILL

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…