Kokta rödbetor med smör och salt.

Gör det här ofta speciellt när det är säsong. Det är så otroligt gott och det enda tillbehör man behöver är salt och rumsvarmt smör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 rödbetor
  • Salt (gärna flingsalt)
  • Smör

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten.
  2. Rödbetor har mycket starkt färgämne.
  3. Är höljet oskadat färgar de inte.
  4. För att korta koktiden kan betorna delas.
  5. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks.
  6. Koka betorna nästan mjuka under lock.
  7. Känn efter med en sticka.
  8. Koktider:
  9. Rödbetor späda 15-20 minuter
  10. Rödbetor vinter 45-60 minuter
  11. Skurna vinter 20-30 minuter
  12. Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Servera med flingsalt och smör. Jag brukar använda plasthandskar för säkerhets skull.
  13. Tips:
  14. Det fungerar alltingen som enklare måltidsrätt eller som ett gott tillbehör. Det är bara att reglera antalet rödbetor efter deras storlek och hur pass hungrig man är.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept