Kola- och chokladpaj

Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 60 g osaltat smör
  • 3 msk Dansukker Flor med chokladsmak
  • 4 dl krossade digestivekex
  • Kolalager:
  • 400 g söt, kondenserad mjölk
  • 75 g osaltat smör
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • Chokladlager:
  • 200 g mörk choklad
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
  • 40 g osaltat smör
  • Garnering, kan uteslutas
  • 1 dl vispgrädde
  • Chokladbitar

Gör så här

  1. Botten:
  2. Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
  3. Kolalager:
  4. Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
  5. Chokladlager:
  6. Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
  7. Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

Kommentarer

Jag lyckas inte koka den kondenserade mjölken utan att det bränner fast. ska det kokas i vattenbad? mvh Jessica
Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Hälsningar Pia :-)
så då behöver man inte koka den kondenserade mjölken

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…