Kolapaj med hallon.

Något för den som gillar sötsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolasås:
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk farinsocker
  • ¾ dl ljus sirap
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1pkt hallon
  • (Variera med björnbär, konserverade päron i skivor eller tranbär)

Gör så här

  1. Pajskalet:
  2. Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulver, Tryck ut pajdegen i en pajform. Grädda i 200º i 15-20 min tills den börjar få fin färg.
  3. Kolasåsen:
  4. Blanda allt utom smöret i en vid kastrull, koka upp under omrörning och låt koka på svag värme i 25-30 min (gör kulprovet). När den kokat klart rör i smöret och låt kolasåsen svalna lite.
  5. Fyll pajskalet med frysta (eller färska) hallon, ringla kolasåsen över hallonen. Ställ pajen kallt, gärna i frysen. Ta fram ca 45 min innan den ska ätas om den stått i frysen.

Kommentarer

Supergott! Kunde varit lite generösare med kolasåsen, men det är ju en smaksak, och dessutom lätt att reglera till nästa gång jag lagar den. Väldigt enkelt att laga, och en kul variation till de vanliga bärpajerna.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…