Kolapaj med mörk choklad

Kolapaj som förbereds dagen innan. Garnera med spritsad grädde och lingon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk råsocker
  • Fyllning:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering:
  • Grädde
  • Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
  4. Låt kakan stå kallt i 30 minuter.
  5. Grädda i 10 minuter.
  6. Koka ihop grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter.
  7. Rör om då och då.
  8. Ta kastrullen från värmen och lägg chokladen i bitar.
  9. Rör om tills den smält.
  10. Låt krämen svalna något.
  11. Häll krämen i pajskalet och låt stå svalt, gärna över natten så att krämen stelnar.
  12. Garnera med vispad grädde och lätt tinade lingon.
  13. Lycka till! Njut.

Kommentarer

Gott, gott i gott gott. Älskad av både våra barnen och andras samt våra gäster tur att jag gjorde två på en gång. Tack för ett gott recept
Jättegod paj som är lagom kolaseg men ändå smälter i munnen. Jag hade hallon till istället för lingon och det var hur gott som helst.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr