Kolapaj med päron

En god efterättspaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin
  • 1 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 1 burk päronhalvor
  • Kolakräm:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk farinsocker
  • ¾ dl ljus sirap
  • 1½ tsk vanillinsocker
  • 125 g margarin
  • Garnering:
  • Citronmeliss eller flisad choklad

Gör så här

  1. Gör pajdegen i god tid och lägg i kylskåp.
  2. Ta fram degen någon timme
  3. före gräddningen och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  4. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
  5. Låt päronhalvorna rinna av, torka dem
  6. noga på hushållspapper och skär dem i skivor som får ligga på hushållspapper tills pajen ska fyllas.
  7. Till kolakrämen blandas alla
  8. ingredienser utom margarinet i en kastrull. Rör om och koka på svag värm 25-30 min.
  9. Klicka ner margarinet att smälta och låt krämen
  10. svalna.
  11. Fyll pajen med päron och häll över kolakrämen.
  12. Ställ pajen kall,gärna en stund i frysen.
  13. Garnera med citronmeliss eller med
  14. flisad choklad.
  15. En paj räcker till 6-8 personer.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…