Kolasås (Congos)

Används som kall sås till glass eller som del i bakverk. Om den skall användas i bakverk får den koka lite längre. (Tips är att använda kulprov och att det inte får kokas för länge i detta sammanhang)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 ½ tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna utom vaniljsockret och koka upp, därefter sjud på svag värme tills rätt konsistens.
  2. Ju längre du kokar, desto tjockare blir kolasåsen. TIllsätt vaniljsockret när såsen kallnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…