Kolliebrirutor med marmeladglasyr

Mumsiga rutor! Tistelolja finns att köpa i hälsokostaffärer, annars går det lika bra med solrosolja.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kanel
  • 125 g strösocker
  • 1 1/4 dl tistelolja
  • 2 ägg
  • 2 bananer (150 g), mosade
  • 1 ½ msk rivet apelsinskal
  • 60 g morötter, rivna
  • 90 g krossad ananas, avrunnen och mosad
  • 60 g kokosflingor
  • Glasyr:
  • 115 g smör
  • 150 g florsocker
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 msk apelsinmarmelad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
  3. Sikta mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Vispa socker och olja ljust och pösigt. Vispa i äggen långsamt. Vänd ner de torra ingredienserna i tre omgångar. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om så att blir väl blandat. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 25 minuter. Låt svalna.
  4. Glasyr:
  5. Vispa smöret smidigt med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills du får en slät och läcker glasyr. Bred ut den över kakan . Skär upp i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…