Konjaksägg

Det här blir de vuxnas eget godis till kaffestunden eller på påskbordet. Med en skvätt konjak får chokladtryffeln en smaskig smak med sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 msk konjak
  • Garnering:
  • 1 msk kakao
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt sönder chokladen och blanda i. Tillsätt socker, vaniljsocker och kakao. Blanda i konjaken. Låt vila i kylskåp över natten.
  2. Forma tryffeln till ägg som doppas i kakao-sockerblandning.
  3. Förvara i kylskåp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…