Konjakskransar

Visst kan det vara lite besvärligt att baka de här kakorna, men är man lätt på handen när man rullar och virar längderna så brukar det gå galant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • Drygt ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1½-2 msk konjak
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • Smör eller margarin till plåten

Gör så här

  1. Rör matfettet vitt. Tillsätt sockret och rör smeten porös.
  2. Blanda i äggula, konjak och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och lägg den kallt en stund.
  3. Rulla ut degen till smala längder. Vira dem två och två och skär ca 10 cm långa bitar.
  4. Forma kransar och lägg på smord plåt. Grädda 5-10 minuter i 225 grader. Låt kransarna kallna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…