Korianderrutor

Ett gott och saftigt bröd med mycket smak. Receptet ger 30 rutor bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 knippen koriander
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 2 msk mald koriander
  • 2 msk brun farin
  • 1 msk salt
  • 4 dl havregryn
  • 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Gräddas i en långpanna (ca 30*40 cm).
  3. Hacka koriandern.
  4. Värm vattnet till 37 grader.
  5. Smula jästen i en bunke.
  6. Lös jästen i en del av vattnet.
  7. Tillsätt resten av vattnet, korianderhack, olja, mald koriander, farinsocker, salt, havregryn och nästan allt vetemjöl.
  8. Spara lite vetemjöl till utbaket.
  9. Arbeta degen smidig till den släpper från bunkens kant.
  10. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  11. Ta upp degen och knåda den smidig med resten av mjölet.
  12. Kavla ut till en platta ca 30*40 cm.
  13. Lägg i en lätt smord långpanna med samma mått.
  14. Skär degen i 30 rutor och nagga med en gaffel.
  15. Låt jäsa 20 minuter övertäckt.
  16. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter.
  17. Låt kallna på galler.
  18. Det går även bra att byta ut den färska koriandern mot andra färska kryddor. Torkade kryddor kan också användas efter tycke och smak. På bilden har jag även toppat med pumpakärnor vilket blir mycket gott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…