Kossans Grahams och dinkelbröd

GI-lågt bröd som ej skall jäsa. Bara nyttigheter i detta enkla bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4dl dinkelmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl krossade linfrön
  • 1 dl akaciahonung
  • 7 dl yoghurt 3 %

Gör så här

  1. Jag använder mig av en hushållsassistent då detta är lättast då degen är ganska kletig.
  2. Blanda alla torra ingridienser först.
  3. Blanda sedan i yoghurten och honungen och låg degen blandas i ca 5-10 minuter. Degen skall vara ganska så kletig.
  4. Använd en slickepott och klicka ut degen i 2 stycken smorda 1½ liters ungsformar.
  5. Ca 90 minuter i ugnen i 150 grader.
  6. Täck över med bakplåtspapper efter 30 minuter så blir de inte så mörka.

Kommentarer

Kan man ta bort honungen ur brödet? försöker just nu undvika söta saker,så honung är inte bra för mitt sötsug:)
Bakade detta bröd för en vecka sedan ungefär. Underbart gott och även väldigt lättbakat.
Tack för detta goda recept. Bakade det idag och hela familjen tyckte det var gott. Ha en fortsatt bra dag. Evia

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr