Kossans köttbullar

Goda köttbullar som hela familjen gillar. Serveras gärna med löksås och potatis eller pasta med en god morotssallad. Och självklart lingonsylt ! Detta blir många köttbullar. Men jag fryser ner och har till senare tillfällen också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • Potatismos på 2 potatisar och mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 ask frusen persilja
  • 2 färska vitlökar
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och riv vitlöken på rivjärnet.
  2. Blanda potatismoset och grädden, Ta i färsen och persiljan och kryddorna.
  3. Blanda ihop ingredienserna med trägaffel eller med händerna.
  4. Stek några bullar i taget i en stekpanna med mycket margarin. Bryn dem runt om och lägg ner dem i en ugnsfast form. Hit går att förbereda. Ställ sedan in dem i ugnen i 200 grader i ca tio minuter beroende på köttbullarnas storlek. Rör om i formen efter halva tiden
  5. Eftersom jag gjorde potatismoset dagen innan så är detta GI-vänliga köttbullar. Kalla potatisar som värms upp är tillåtna i GI-kosten.

Kommentarer

Supergoda! Såååå mycket godare än köpta och mycket mer smak än "vanliga" egengjorda köttbullar jag ätit!
Tyvärr så misslyckades jag med smeten, den blev för lös för att rulla köttbullar av och svåra att hålla ihop när jag stekte biffar. Det blev köttfärslimpa och det blev lyckat. Smaken var god.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr