Krämig kycklingsallad

Avokado, kyckling, krispig bacon och paprika i en kryddig majonnäsdressing.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk matlagningsolja
  • 6 skivor bacon
  • 1 avokado
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • 1 grillad kyckling, ca 1 kg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk barbecuesås
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4-6 isbergssallatblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i baconskivorna. Stek dem ca 5 minuter tills de är krispiga. Låt dem svalna och hacka dem fint.
  2. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka salladslökarna.
  3. Ta av kycklingköttet från benen och släng ben och skinn. Tärna köttet. Lägg kyckling, avokado, paprika och lök i en stor skål och blanda ner baconen.
  4. Blanda majonnäs, barbecuesås, crème fraiche, salt och svartpeppar väl i en skål. Vänd försiktigt ner dressingen i kycklingsalladen så att allt täcks väl.
  5. Skölj sallatsbladen och torka av dem. Klä en skål med bladen, lägg i kycklingsalladen och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…